Jędrzejowskie Forum Internetowe Strona Główna Jędrzejowskie Forum Internetowe
www.forum.jedrzejow.eu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Film.... niezwykły
Autor Wiadomość
incognito
SUPER FORUMOWICZ

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010   Film.... niezwykły

Są filmy, które zapamiętujemy, które robią na nas szczególne wrażenie..... filmy dla nas niezwykłe.
Macie takie? Napiszcie, a chętnie obejrzę...
Niezwykłe, to niekoniecznie te nagrodzone kilkoma oskarami, okrzyknięte kultowymi, opisane przez krytyków jako dobre - ale te, które wzbudziły w Was emocje.

A moje filmy niezwykłe, to m.in.
1). "Inni" - film o najbardziej zaskakującym zakończeniu, jakie widziałam - ale nie polecam oglądać więcej niż 1 raz
2). "Życie jest piękne" Roberto Benigniego - jedyny taki film o czasach okupacji i obozie koncentracyjnym. Zakwalifikowany nawet jako komedia. Dla mnie niezwykły.
3) "Słodki listopad" .......... hmmmmm :)
4) "Zielona mila" - polecam

Focus 

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010   

"Felon" jeden z lepszych, jak nie najlepszy film który oglądałem, myślę że dla kobiety jak i dla faceta.

intermis 
street rider

Wysłany: Nie 13 Cze, 2010   

Daję trzy od siebie:

"Frequency" ("Częstotliwość") - Pełen tajemnic thriller o dwóch mężczyznach, którym dana jest możność manipulowania czasem i przestrzenią w celu zmienienia przeszłości, co jednak prowadzi do fatalnych konsekwencji. "Częstotliwość" to poruszająca historia science-fiction opowiadająca o ojcu i synu, rozdzielonych nieznanym wymiarem, ścigających się z czasem aby nie dopuścić do morderstwa, które wydarzyło się 26 lat wcześniej.

"The Butterfly Effect" ("Efekt motyla")
- Wciągający thriller o zjawiskach paranormalnych, wykorzystujący zagadkę tajemniczej natury przeszłości, teraźniejszości i przyszłości. Kiedy Evan Treborn (Ashton Kutcher) odkrywa, że może zamieniając wspomnienia odwrócić bieg swojego niezbyt udanego życia, przypadkowo zmienia też losy swoich najbliższych, i to z jak najgorszym skutkiem. Gdy nowe życie w coraz bardziej niebezpieczny sposób wymyka mu się spod kontroli, Evan musi odkryć wydarzenie ze swej przeszłości, które może uchronić go przed śmiercią i połączyć z ukochaną.

"The Straight Story" ("Prosta historia") - Stary farmer postanawia odwiedzić chorego brata, z którym nie rozmawiał od 10 lat. Wyrusza w podróż do miejscowości odległej o 300 mil. Jego środkiem lokomocji jest mały traktor z przyczepą.

dane zaczerpnięte z Filmweb.pl

Odpowiedz do tematu